Expressions/Scripts/Presets

Moderators: Disciple, zlovatt

 
yuppster
Topic Author
Posts: 16
Joined: Fri Mar 03, 2006 4:01 pm

.outPoint not updating when replacing footage

Wed Nov 21, 2007 1:21 pm

I'm having a hard time figuring this out. I'm trying to get the outpoint of a footage layer. This works of course:

comp("Comp 1").layer("replaceme.mov").outPoint;


In the template I'm working on this footage is replaced with a clip of varying durations every time. The problem is that after replaced, the OLD outpoint still shows up when using the above expression. Not until I go in and scrub the outpoint of the replaced footage back and forth does the expression "update" itself.

I know I could use .duration on the footage, but sometimes the user might actually need to change the outpoint of the footage.

Thank you.
 
Dan Ebberts
Posts: 318
Joined: Sat Jun 26, 2004 10:01 am
Location: Folsom, CA
Contact:

Wed Nov 21, 2007 1:52 pm

That looks suspiciously like a bug. If you actually drag the replacement layer along the timeline, outPoint() will update but it appears to be adjusting the value based on how far you moved the in point. That is, the new out point is the outpoint of the original footage adjusted for the new in point. Very strange!

Dan

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests